iMalå.se Företag · Föreningar · Kommunalt · Privatpersoner
Startsidan      Publicera nyheter      Registrera dig
Senaste nytt
Företags nytt
Evenemang
Debatt forum
Köp & Sälj
Foto & Vimmel
Video
Röstning
Medlemmar
Publicera nyheter
 
REKOMENDERAR i Malå

Annonsera här


Debatt · Skapa ny debatt
Observer
Så dök där upp ett propagandablad från Malålistan i brevlådan tillställt av Arne Hellsten.

Föga förvånande bjuds det inte på några stordåd i bladet, utan det handlar mest bara om att spara och skära ner kostnader. Vad man hajar till över är ambitionen av att kraftigt minska antalet politiskt tillsatta nämnder i kommunen, utan närmare precisering. Här krävs ett klargörande! Varje nedskärning på den politiskt tillsatta organisationen kan liknas vid en hästspark på den folkligt förankrade demokratin.

En bra fråga att ställa Malåborna inför valet nästa höst kan vara ifall vi vill ha en bred organisation likt dagens eller ett smalt elitistiskt
styre typ Arne Hellsten?

Jag förnekar inte att Malå kommuns liksom flertalet övriga kommuners ekonomi är ansträngd men Arne tycks inte inse dess orsak och verkan.

Allt beror ju på hans gamla partipolare Borg & Reinfeldt, som istället för att tillföra kommunerna nödvändiga statliga medel genomför den ena vansinniga skattesänkningen efter den andra, snart den femte. Detta enbart för att göda de redan mest välbeställda och öka klassklyftorna.

Uppdaterad: 2013-09-14 · Läst 12658 gr ·
· Anmäl

   Dela
Svar i debatten 22 inlägg
Ditt namn/alias:
Bifoga bild:
SPAMKONTROLL

» Läs debatt regler
Utflyttad 2014-05-20 00:36
Skojar du? Vad är det där för rasism?
· Anmäl
Till Alias!!! 2014-03-07 17:17
Till Alias!!!
Du är verkligen bakom flötet.
Ensamkommande barn är teknisk sett "människohandel".
Staten får pengar för att ta emot flyktingar d.v.s mutor.
Sedan klarar inte små kommuner klarar av flyktingarna.

Ensamkommande barn 15+ pojkar skapar bara problem i samhället.
- Gör ingen nytta i samhället
- Tar plats på boende
- Skapar inget boende för Svenska ungdomar
- Skapar problem och bråk i skolan
- Påfrestande mot svenska tjejer
- Född med våld och skapar våld i samhället

Sammanfattning
Ensamkommande pojkar = är ett helvete för samhället


· Anmäl
babar 2014-03-05 09:55
Alias, du har inte tänkt på att det är hela Svenska folket som betalar för kalaset? Hur kan nåt som kostar så mycket vara en vinst för samhället? För varje flyktingbarn som flyttar till Malå så kostar det Svenska folket en miljon, det har jag svårt att kalla en vinst.
· Anmäl
alias 2014-03-03 17:03
Malå får bättre ekonomi om det kommer fler ensamkommande flyktingbarn, då har man råd utan att spara, migrationsverket delar ut minimum 1 miljon per år och barn.cket pengar det skulle bli i kassan
Tänk vad my

· Anmäl
Trött på lögner 2014-02-11 17:14
Du behöver sätta dig in i nationalekonomi käre Observer, högre skatteuttag leder inte alltid till högre intäkter. Läs gärna om den sk Lafferkurvan och försök sätta dig in i hur saker och ting fungerar. Börjar bli trött på ditt svammel!
· Anmäl
Observer 2014-02-11 14:30
Som väntat, inte ett ynkligaste försök att finna svar på mina frågeställningar. Tydligen har trött på lögner också fullständigt slut på sakliga argument.

”Kanske ska du börja utkräva lite ansvar och styrning av kommunerna som faktiskt har hand om merparten av de
områden som du klagar på”.Slut citat

Signaturen Trött på lögner förstår inte orsak och konsekvenser. Signaturen måste väl för fridens namn begripa att även kommunerna är satta på svältkur beroende på de fem genomförda jobbskatteavdragen. Börjar kännas meningslöst föra denna debatt vidare mot dig.

· Anmäl
 
Skapa din Egen hemsida på några minuter!
Skapa enkelt din egen djur, hund, förening, webbshop, butik, företag hemsida utan att ha några kunskaper. Du blir din egen webbmaster och slipper dyra webbhotell och kostnader.
Enkelt att uppdatera hemsidan själv utan krångel.
Perfekt och ekonomisk för dig, butiker, hobby, föreningar och småföretag.
Pris: 390kr/år

www.extrasida.se
Trött på lögner 2014-02-10 19:14
Observer, det blev tydligen kortslutning. Du får hitta andra orsaker till de problem du räknar upp än de jobbskatteavdrag som genomförts och som faktiskt höjt reallönerna rejält för alla som jobbar (mer än de löneförhandlingar som gjorts mellan fack och arbetsgivare). Löfven tänker ju dessutom behålla dessa jobbskatteavdrag så de kan ju inte vara så tokiga;-)

Kanske ska du börja utkräva lite ansvar och styrning av kommunerna som faktiskt har hand om merparten av de områden som du klagar på. Inte sällan är det S-ledda kommuner som har problem. Till exempel så är 36 av 50 kommuner med sämst skolresultat S-Styrda och 14 borgerliga. Av de 50 kommuner med bäst resultat så är 41 borgerliga och 9 S-styrda. Tilläggas kan att 80 % av alla skolor i landet är kommunala.

Ytterligare lite fakta (från Aftonbladet):

"Resurserna till vård, skola och omsorg är på rekordhöga nivåer i dag.

Välfärden är hotad, brukar det ibland heta från vissa politikers håll. Och det verkar också svenska folket tro.

Bara tio procent av svenskarna tror att satsningen är på topp i dagsläget. Nästan hälften tror att resurserna till välfärden var som störst på 1980-1990-talet.

Sedan 1980 har resurserna till välfärden i form vård, skola och omsorg ökat med 68 procent, enligt en undersökning som Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) låtit göra. Då är hänsyn taget till inflationen. Under samma tid har befolkningen ökat med 14,5 procent medan den demografiska sammansättningen, hänsyn taget till fler äldre, har ökat med över 16 procent.

– Det är alltså en enorm ökning av resurserna, säger SKL:s chefekonom Annika Wallenskog."

Ett råd till dig, Observer, är att om någon ska ta dig på allvar så får du börja basera dina insändare på fakta och inte på en massa tyckande.

· Anmäl
Observer 2014-02-10 13:49
Här åsyftas varken höger eller vänsterhjärna, utan snarare sunt förnuft och en smula klarsynthet. Du inbillar dig alltså att det är fullt möjligt att sänka skattetrycket med i det närmaste 10 % med bibehållen välfärd via en blind tro på evig tillväxt!? Ja vägen till Hällvetet är fylld av goda förutsattser. Sanningen är att Sverige som nation hamnar allt mer i bakvattnet. Om så vore, varför måste då omsorgspersonal ständigt känna press och otillräcklighet? Varför går skolan kräftgång? Varför har vi massarbetslöshet? Varför blir barngrupperna på dagis bara större och större? Varför ständigt för lite personal i sjukvården? För detta finns bara en lösning och den heter skatt efter bärkraft.
· Anmäl
Trött på lögner 2014-02-08 16:45
Observer, med risk att det blir kortslutning i din vänsterhjärna:

Tvärtemot den verklighet som flera debattörer försöker spegla visar en ny rapport att resurserna till vård, skola och omsorg ökat och är högre hur man än mäter än vad de var vid sekelskiftet. Beloppen är justerade för prisutvecklingen och bygger på officiella källor såsom SCB.


Skattetrycket i Sverige har fallit från 51 procent år 2000 till 44 procent i dag. Samtidigt betalar svenska folket 260 miljarder kronor mer, justerat för inflationen, i skatt i år jämfört med år 2000. Ekvationen går ihop tack vare att vi haft tillväxt i ekonomin.

· Anmäl
Observer 2014-02-06 16:58
Först och främst Hellsten är det valfritt att underteckna med namn, alias eller signatur på debattsidan.
Något märkligt är att en offentlig person med ambition att nå maktställning i kommunen totalt ignorerar sakdebatten. Inte med en stavelse får läsaren veta ifall Hellsten ger sitt gillande till fem jobb skatteavdrag vilka mer eller mindre har raserat svensk välfärd.

· Anmäl
arne Hellsten 2014-02-01 17:41
Vill bara fråga dig "Observer". Kan du känna någon stolthet över dig själv, när du är så feg att du inte vågar underteckna med ditt rätta namn.
Tycker uppriktigt synd om dig,
Arne Hellsten

· Anmäl
"nästan snöfritt" 2014-01-03 19:23
Tänk vad människor ska klaga,har man plumsat i snö denna vinter kan man knappast ha gjort det i Malå.
· Anmäl
Mia 2013-11-24 23:07
Jag håller helt med Alf....vad är det för prioritering??
Jag ringde just in till kommunen och klagade på dåligt plogade gångvägar (när det var mer snö vill säga).
Jag hade under flera dagar jag plumsat mig runt mött äldre som trötta pratade om problemet.
Svaret från kommunen blev; De har vart med om värre.
så lägga lite pengar till "trygga" gångvägar (de få som finns) finns då inte!!

· Anmäl
Observer 2013-11-14 18:01
Alternativen efterfrågar dell. Ja, Gudarna ska veta om där finns några? Efter alla avhopp från ML senaste tiden är det tveksamt ifall partiet klarar av att fylla tilldelade platser i KF, KS, samt övriga nämnder och kommunala bolagsstyrelser?
· Anmäl
dell 2013-11-07 22:01
Observer, vad är alternativen då?
Martin Norehn och Gapa-Ove är väl inget någon malåbo kan skryta över direkt?

· Anmäl
Erik Larsson 2013-10-27 11:03
Alf, att du ens orkar debattera med ryggradslösa och anonyma insändarskribenter!
· Anmäl
 
Skapa din Egen hemsida på några minuter!
Skapa enkelt din egen djur, hund, förening, webbshop, butik, företag hemsida utan att ha några kunskaper. Du blir din egen webbmaster och slipper dyra webbhotell och kostnader.
Enkelt att uppdatera hemsidan själv utan krångel.
Perfekt och ekonomisk för dig, butiker, hobby, föreningar och småföretag.
Pris: 390kr/år

www.extrasida.se
Skattebetalare Alf Holmström 2013-10-26 22:30
Jag kunde ha skrivit under alias, men jag vågar faktiskt stå för det jag skriver, tvärtemot en del andra. Jag är varken Centerpartist eller stödstrumpa till Malålistan.
Aliasnamnen/smurfen och Pippi långstrump anser tydligen att det är helt i sin ordning att sponsra Malå IF med kommunala medel med 3.5 miljoner,och att äldreomsorgen ska spara i sin verksamhet, eftersom Ni inte har kommenterat kärnfrågan. HÅLLA Malå IF under armarna med kommunala skattepengar eller lägga pengarna på lagstadgad verksamhet??

· Anmäl
smurfen 2013-10-26 20:16
Enligt tidigare inlägg skulle Du ALF inte svara på anonyma inlägg.Sannolikt var det att i den frågan började det brännas under fötterna.Så långt räckte Din logik Utan att vara helt insatt i frågan tycker jag att det är bättre att satsa,än att lägga sig ner och dö.
· Anmäl
Pippi långstrump. 2013-10-26 19:49
614Nu har Alf Holmström helt plötsligt till liv Du som tidigare vägrade att svara på anonyma insändare.Till Dig vill jag bara säga"bättre lyss till den sträng som brast än att aldrig spänna en båge"Är du fortfarande CENTERPARTIST och stödstrumpa till MALÅLISTAN.
· Anmäl
Skattebetalare. Alf Holmström 2013-10-25 18:58
Så Ni som hyllar nuvarande styre i Malå tycker Ni att det är i sin ordning att Malå IF sponsras med 3,5 miljoner,(byggandet av Tjamstavallen) och samtidigt ska skola/omsorg spara. HELT SJUKT PROJEKT!
· Anmäl
Garbo 2013-10-24 20:45
Finns Malålistan än,till allas glädje trodde jag att den hade försvunnit.
· Anmäl
Pelle Plutt. 2013-10-17 19:44
Arne vill förmodligen bli nygammalt kommunalråd på sin ålders höst.Enligt min åsikt är"MISSNÖJESLISTOR"kommuners fördärv.
· Anmäl
 
Skapa din Egen hemsida på några minuter!
Skapa enkelt din egen djur, hund, förening, webbshop, butik, företag hemsida utan att ha några kunskaper. Du blir din egen webbmaster och slipper dyra webbhotell och kostnader.
Enkelt att uppdatera hemsidan själv utan krångel.
Perfekt och ekonomisk för dig, butiker, hobby, föreningar och småföretag.
Pris: 390kr/år

www.extrasida.se


« Tillbaka · Skapa ny debatt
Logga in och dela nyheter
E-postadress:

Lösenord:
Glömt lösenordet | Registrera dig

Önskeposter.se
Ladda upp enkelt eget motiv/foto och få det utskriven som posters, fotoförstoring, canvas, affischer m.m.
www.onskeposter.se

Malåbo Visa alla
Rodhe
Moa
mia
Margarteta
Elin
Nils
Åsa
Bp
Pia

Rekomenderar Annonsera här
 Jobba effektivare 
och enklare online med era kunder, medlemmar, klienter m.fl!

- Skapa Faktura
- Kurser, Läxor
- Offert 
- Databas
- Tidsbokning
- WebbEnkät
- Undersökning
- Formulär
- Bokning
- Debattforum
- Nyhetsbrev
- Skapa Hemsida
  m.m.


Perfekt för företag, föreningar, kommuner
m.fl att komma igång och hantera.

PROFFMAN
www.proffman.se

Nå ut till samhället!
Annonsera på iMalå.se
och nå ut till 2/3 i Malå.
Sponsra och synas här »
Foto Visa alla
ingela Sommar 2010...
VÄRLDENS BARN i Malå Bilder från Malås insamling 20...
Rekomenderas Skapa annons »

Alltidminnas.se
Skapa en minnessida för någon
och låt minnen alltid leva vidare.
www.alltidminnas.se
Annonsera på iMalå.se
och nå ut till 2/3 i Malå.
Sponsra och synas här »

Startsidan · Företags nyheter · Evenemang · Debatt · Köp & Sälj · Foto · Video · Medlemmar · Registrera dig · Logga in
iMalå.se © 2020 | info@imala.se
Sidan inriktar sig till alla privatpersoner, företag, föreningar i Malå.
iMalå.se erbjuder samhället att själva kunna dela med sig nyheter, evenemang, information, händelser m.m direkt inom Malå.
Läs mer om iMalå.se |
Utgivare: John Proffman