iMalå.se Företag · Föreningar · Kommunalt · Privatpersoner
Startsidan      Publicera nyheter      Registrera dig
Senaste nytt
Företags nytt
Evenemang
Debatt forum
Köp & Sälj
Foto & Vimmel
Video
Röstning
Medlemmar
Publicera nyheter
 
REKOMENDERAR i Malå

Annonsera här


Debatt · Skapa ny debatt
iMalå.se iMalå.se
Från den 1 september 2013 ska Malå ta emot ensamkommande barn.
De kommer att bo på Kompassen (Mörttjärnvägen 13).

Se video intervju med kommunen som svarar på debattfrågorna:
www.imala.se/?go=las&id=1230558187

Säg din mening kring detta.

Läs mer på:
http://www.mala.se/?id=16003

Uppdaterad: 2013-08-20 · Läst 21082 gr ·
· Anmäl

   Dela
Svar i debatten 65 inlägg
Ditt namn/alias:
Bifoga bild:
SPAMKONTROLL

» Läs debatt regler
NEJ TILL FLYKTINGAR 2014-03-09 23:25
Här har ni anledningar vi inte ska ta emot fler flyktingar.
Städer är fulla med parasiter som går och slår oskyldiga.
http://tv.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/brott-och-straff/brottscentralen/article35102.ab

· Anmäl
Juliana 2013-10-06 16:19
Ironi eller?
"Jag är världens godaste – ni andra är rasister!"
Krönika av Björn Norström

Som vi alla vet handlar invandringsdebatten aldrig om fakta, logik, rationella argument eller att värna om landet Sverige, speciellt inte om pensionärer, skolelevers utbildning eller kvinnors rätt till sin egen kropp. Debatten handlar enbart om att vara god, med andra ord ju fler invandrare man vill ta emot desto godare anses man vara, oavsett om man i samma veva kastar ut pensionärer från deras boenden, förvägrar sjuka människor vård på grund av överbelastade sjukhus eller vänder ryggen till när flickor gängvåldtas. Jag kan med stolthet nu meddela att jag är världens godaste människa enligt det politiskt korrekta resonemanget i Sverige, och ni som inte håller med är rasister. Här är de ”vetenskapligt” politiskt korrekta bevisen.

Först och främst vill jag inte bara ha fri invandring, den är alltför begränsad eftersom den enbart hjälper människor som har råd att ta sig till det avlägsna och karga Sverige, ofta genom människosmuggling genom flera andra länder. Detta är alltså ren diskriminering mot de människor som inte har råd att anlita smugglare. Därför föreslår jag att Sverige ska köpa tiotusentals Airbus A380-plan och flyga ned till framförallt länder i Mellanöstern och Afrika, eftersom svensk godhet alltid handlar om att värna om muslimer, och låta människor kliva på planet helt utan identitetshandlingar eftersom alla ska med. Allt naturligtvis finansierat av skattebetalarna.

Att be om ID-handlingar är diskriminering anser jag och därmed rasistiskt. Om någon inte vill hoppa på planet ska den tvingas att kliva på eftersom Sverige naturligtvis är ett bättre land att bo i, framförallt för muslimer eftersom muslimer kan bryta helt ny mark i kolonin Sverige och göra saker som inte går att göra i hemlandet, till exempel leva på bidrag resten av livet och få lön (skadestånd) för grova brott man begår.

För det andra vill jag inte ställa några som helst krav på någon invandrare för det anser jag är ren rasism. Kraven ska istället enbart ställas på det svenska samhället. Detta existerar naturligtvis redan i Sverige men skillnaden är att jag dessutom helt vill förbjuda invandrare att jobba i Sverige. Att invandrare jobbar anser jag vara rasism. Istället vill jag att Sverige genom lag ska garantera bidrag resten av livet för alla hundratals miljoner jag vill flyga upp till Sverige, för att inte nämna självklarheten i att ge dem gratis sjukvård och tandvård och gå före i alla köer. Precis alla invandrare ska stå först i kön.

Detta leder oss till ekonomi där min obegränsade godhet leder till att Sverige snabbt blir världens absolut rikaste land genom ren logik och sunt förnuft. Om hundratals miljoner invandrare över en natt kommer till Sverige och lever på bidrag stimuleras naturligtvis nationalekononomin kolossalt mycket på grund av ökad konsumtion. Detta fenomen höjer därmed skatteintäkterna vilket leder till förbättrad ekonomi för landet. Mer bidrag kan således delas ut till nya invandrare som anländer som även de konsumerar och skatteintäkterna ökar ännu mer.

Med andra ord, ju fler invandrare vi tar in som lever på bidrag desto mer stimuleras Sveriges nationalekonomi, vilket naturligtvis gör Sverige till ett land med obegränsade rikedomar. Genom ökad rikedom kan vi köpa in ännu fler A380-plan och hämta ännu fler invandrare som lever på bidrag och stimulerar ekonomin och därmed har vi skapat en oändlig cykel av obegränsad tillväxt genom bidrag som leder till ökad konsumtion som i sin tur leder till ökade skatteintäkter, vilket ger möjligheten för mer bidrag till fler invandrare.

Att inget annat land tidigare kommit fram till denna briljanta ekonomiska lösning visar inte bara att jag är oändligt god utan även ett ekonomiskt geni. Därför deklarerar jag härmed att jag är en ekonom, och som ekonom kräver jag att få obegränsad tillgång att få mina åsikter publicerade i svensk media, trots att jag inte har några akademiska meriter som styrker att jag faktiskt är ekonom. Dessutom borde jag nu bli erbjuden att få undervisa på Journalisthögskolan så eleverna lär sig hur man ställer intelligenta frågor under presskonferenser till Sverigedemokraternas ekonomiska talespersoner.

Jag vill även lägga ned Migrationsverket, rättssystemet och fängelser för det bara kostar en massa pengar och ger ingen ekonomisk vinst. Sverige borde istället omfördela de resurserna till bidrag så stimuleras ekonomin betydligt mer genom konsumtion och skatteintäkter. Varför ha Migrationsverket om alla ska få invandra ändå? Det är naturligtvis helt ologiskt. Dessutom anser jag att bestraffa människor för brott dom uppenbart inte ens begått såsom gängvåldtäkter, personrån eller bilbränder är rasistiskt och därmed måste bestraffningar förbjudas. Kom ihåg, alla människors lika värde, vilket per definition gör att straff inte får delas ut för bestraffningar är ren diskriminering. Genom att inte ha fängelser eller ett rättssystem behövs därför heller inga poliser, som bara kostar en massa pengar. Dessutom är alla poliser rasister så genom att lägga ned polismyndigheten stoppar vi även en stor del av vardagsrasismen.

Det finns oändligt många argument för varför Sverige ska släppa in alla människor i hela världen. Inte minst löser det ju alla världens problem eftersom då man tömmer ett land, såsom Somalia eller Syrien, på människor så finns det ju inga människor kvar som kan skapa problem i det landet. Enkel logik. Eftersom Sverige dessutom har en perfekt integrationspolitik och allt är frid och fröjd med endast berikningar som konsekvens så kommer ju inte problemen till Sverige heller. Det gör att endast positiva effekter och berikningar kvarstår, speciellt ekonomiska.

Dock är inget av detta det viktigaste i frågan om invandring. Det absolut viktigaste är att jag får känna mig god, med andra ord att jag får utmärka mig som världens godaste människa, vilket är slutmålet i dagens Sverige. För att vara säker på att jag har rätt, om någon av er har några invändningar om det jag skriver så är ni automatiskt rasister och främlingsfientliga. Det logiskt klockrena och vattentäta argumentet kan ni aldrig besegra, speciellt eftersom jag anklagade er för det innan ni ens hinner svara.

Björn den Gode Norström

· Anmäl
Sanningen 2013-10-05 08:43

Det är klart att det är skillnad på invandrare som arbetar och betalar skatt och övriga som lever på de svenska skattebetalarna!
Hur många vet att max 5% av de som söker sig till Sverige är riktiga flyktingar? Asylsökande är inte samma sak som flykting. Asylsökande är en person som ansökt om asyl men ännu ej fått ett lagakraftvunnet beslut av vederbörande myndighet.
Det är klart att en så stor invandring som i Sverige påverkar samhällets alla delar och skapar stora problem, både ekonomiska och sociala. De nyanlända ska ha bostäder, mat, kläder, skolor, vård, advokater och mycket mer. Bristen på bostäder, gör att trångboddheten kan bli mycket stor och lägenheterna snabbt slits ner. Den gör också att unga får vänta orimligt länge med att flytta hemifrån och hemlösa uteliggare aldrig kommer att få en bostad. Dyra platser för tillfälliga boenden berikar de som kan erbjuda sådana och villor köps in till överpris. Pengar måste tas någon annanstans ifrån i budgeten, d v s den sociala budgeten som även finansierar äldreomsorgen, vården, skolorna, förskolorna förutom invandring och där stora besparingar måste ske på andra områden eller skatterna höjas kraftigt.
I många kommuner är skolmaten så snålt finansierad många gånger att den är otjänlig, liksom maten på äldreboende. Skolklasserna är för stora. Sjukvården överbelastas då fler utnyttjar den utan att nya skattemedel tillförs. Vårdpersonalen är underbetald och sliter p g a underbemanning, bara för att ta några få exempel.
För att undvika skattehöjningar och göra folket medgörligt sänks istället skatterna. Istället lånar regeringarna från pensionsfonder utan att betala tillbaka mer än en liten del, det märks inte förrän pensionsbromsen slår till. Gemensamma resurser privatiseras och säljs ut och våra barns resurser som ska vara deras arv dräneras.
Integrationspolitiken sätter den generella välfärden ur spel, genom att särskilda regler och förmåner grundas på var du är född och kulturell/religiös bakgrund. EBO gäller enbart invandrare och ökar trångboddheten och segregationen.
Människor från andra kulturer får extra svårigheter genom att svenskarna är så otydliga i sin kultur och brister i patriotism. De får inte veta vad som gäller i Sverige och eftersom människor är beroende av en kultur, håller de sig kanske till sina egna istället för där vet de vad som gäller. Detta bidrar till utanförskapet.
Språket är okänt för de flesta och lågutbildade får extra svårigheter.
Anta att en 12-årig somalier kommer hit. Han/hon har kanske 1-2 års skolgång, kanske t o m. i en koranskola och kan ingen svenska eller engelska. Jag vet inte om barnet sätts i en förberedelseklass under ett eller ett par år. Men sen får barnet gå i en klass med jämnåriga. Även om han/hon lärt sig svenska under tiden, så är han/hon ändå ohjälpligt efter. Detta kan skapa uppgivenhetskänslor och skolk särskilt om föräldrarna inte ger eleven tillräckligt med stöd, eller mindervärdeskomplex som alstrar hat och kriminalitet. Jobb i ett högteknologiskt kunskapssamhälle som vårt finns inte för dem. Sedan stödjer de sig på Koranen som antyder att otrogna är skit och inte jämlikar.
Detta är bara några exempel på vad en överdimensionerad invandring och en stor och snabb demografisk förändring medför för samhället och enskilda.

· Anmäl
Polly 2013-10-04 22:21
...och vi betala skatten !!!!
· Anmäl
Polly 2013-10-04 22:19
Det stämmer precis, INVANDARARE !!!
Vi måste jobba för att leva här.
Vi får ingenting av kommunen eller staten.
Det är en jätte stor skillnad mellan Invandarare och Flykting !!!

· Anmäl
INVANDARARE 2013-10-04 07:59
Är ni korkad???????
En invandrare får aldrig såna bidrag.
Jag är själv en invandrare och jag har aldrig fått såna bidrag.
Jag måste jobba och slita mig för att få ihop pengar till hyran.

En FLYKTING får såna bidrag. Dom får allting serverad på bordet.
Lär er att se en jävla skillnad mellan en flykting och invandrare.
FLYKTING ÄR EN FLYKTING OCH FÅR ALLT AV STATEN,
invandrare får inget gatis!!!!

· Anmäl
 
Skapa din Egen hemsida på några minuter!
Skapa enkelt din egen djur, hund, förening, webbshop, butik, företag hemsida utan att ha några kunskaper. Du blir din egen webbmaster och slipper dyra webbhotell och kostnader.
Enkelt att uppdatera hemsidan själv utan krångel.
Perfekt och ekonomisk för dig, butiker, hobby, föreningar och småföretag.
Pris: 390kr/år

www.extrasida.se
Pensionär 2013-10-04 07:53
Till Sanningen.
Mycket bra inlägg om invandrarnas ersättning/månad!
Fortsätt att redovisa fakta från myndigheter.

· Anmäl
Sanningen 2013-10-03 09:57
Fattigpensionär eller arbetslös: se här!

Exempel på skattefria bidrag för invandrare enligt ny beräkning av Försäkringskassan

FAKTA: Så mycket bidrag får invandraren

En nyanländ invandrarkvinna med tre barn (12, 13 och 14 år gamla) som bor i en hyresrätt på 85 kvm och har 7 000 kr i hyra får följande bidrag varje månad:

6 776 kr i etableringsersättning
3 000 kr i etableringstillägg
3 754 kr i barnbidrag
3 819 kr i underhållsstöd
4 900 kr i bostadsbidrag

= 22 249 kr per månad skattefritt.

Källa: Försäkringskassan

· Anmäl
Xena 2013-10-02 15:19
Jag tycker det är bra att man får säga vad man tycker och att man får vara anonym, om man vill. Du "Humanisten" har ju själv valt att vara anonym... I dagens Sverige kan man (om man inte tycker som alla andra och daltar med vissa folk) inte gå ut med sitt namn med risk att bli kallad rasist eller bli nerslagen på gatan eller i ens hem. Visst känner väl Admin till skribenternas identitet, men han får inte använda det på något sätt...? Det finns ju regler för vad som får skrivas och jag tror nog att Admin har koll på detta. Varför lägga ner debatten? Är någon rädd för att höra vad folk egentligen tycker? Så fort det blir problem eller klagomål så börjar folk skruva sig och vill att det ska försvinna. Nej, fram för mer åsikter! Sverige är ett fritt land... (Ibland allt för fritt, i vissa bemärkelser.)
· Anmäl
Humanisten 2013-10-01 09:14
Ett sista inlägg: iMala-sidan uppfattar jag inte som oseriös. Men debatterna här har spårat ur fler än en gång. Just i detta ämne har ändå filmen med intervjun av Cecilia och Rickard kanske varit ett försök att ge saklig information. Tyvärr balanserar det inte upp floden av osakliga inlägg som avslöjar alltför mycket om skribentens tankevärld. Lägg ner debattforumet och låt trollen hålla till på sina egna trollsidor. Eller ha en debattsida där man får stå för sina åsikter med namn. Eller använd pressetiska regler och ha en redaktör/moderator som känner till skribenternas identitet och ser till att etiska regler följs. Tack för mej.
· Anmäl
Xena 2013-09-30 23:50
Ok. Ni som är FÖR att det kommer hit flyktingar från t.ex. Syrien: Kom inte och klaga och gnäll sedan när det händer något obehagligt. Vi andra säger bara: Vad var det vi sa! Vill ni "ja-sägare" att era döttrar gifter sig och skaffar barn med någon av dessa nykomna? Blir ju intressant släktträff...eller? Skulle ju vilja att ni tänker efter ordentligt innan ni svarar på detta och svarar ärligt!
· Anmäl
Kalle Kula 2013-09-30 13:28
Rapport från en insatt hos Migrationsverketom Ensamkommande "barn":
- från meritwager.wordpress.com

En migga om ett av de otaliga asylbedrägerier som miggor har att göra med mer eller mindre dagligen:
Ensamkommande som inte är så ensamma
profileEn pojke dyker upp i Sverige och söker asyl. I det här fallet är det inte någon tvekan om att pojken är ung, han har inte ens blivit tonåring ännu. Pojken berättar att han är från Afghanistan, noga räknat från Ghazni. Nu kan pojken visserligen inte beskriva var någonstans det ligger eller hur det ser ut där, men han kom från en by som låg ”utanför”. Så här lät det under utredningen och ungefär likadant låter det också under andra muntliga utredningar i liknande fall.
O är vi på Migrationsverket, S är den sökande, G är den gode mannen
O: Vet dina föräldrar om att du är i Sverige?
S: Jag vet inte om de vet eller inte.
O: Har du haft kontakt med dina föräldrar sedan du lämnade Afghanistan?
S: Nej jag har inte haft någon kontakt med dem.
O: Hur kommer det sig att du har åkt hit helt ensam?
S: I och med att det var mycket strider där så lämnade mamma mig hos en smugglare. Inte mot betalning. Han ville ta mig till Italien.
O: Har du någon möjlighet att kontakta dina föräldrar?
S: Jag har ingenting. Inga möjligheter, inga telefonnummer eller så. Jag har bara ett telefonnummer som är till min bror.
och lite längre fram i protokollet…..
O: Ville du åka hit till Sverige?
S: Jag ville egentligen inte lämna dem men min mamma tvingade mig. Hon fick mig att acceptera. Hon sa att jag var ung och hade en framtid framför mig.
och lite längre fram i protokollet…..
O: Hur kommer det sig att du kom just till Sverige?
S: Jag vet inte.
O: Vem bodde du med i Afghanistan?
S: Mina föräldrar.
O: Dina syskon med?
S: Ja.
O: Din brors fru med?
S: Ja.
O: Och hennes barn med då?
S: Ja.
O: Bodde ni i samma hus?
S: Ja.
O: Har du några andra släktingar i Afghanistan? Mormor eller farmor?
S: Det vet jag inte.
och lite längre fram…
O (till god man): Har ni försökt få tag på hans föräldrar?
G: Nej vi har inte kommit längre än så här.
S: Jag hade velat veta hur ni kan hitta min familj.
O: Visste din mamma att du skulle till Sverige?
S: Ja, vi hade pratat om det.
O: Om att åka till Sverige?
S: Ja.
O: Vet du om din familj planerar att åka hit också?
S: Nej de ville bara skicka mig.
och lite längre fram….
O: Kan du berätta hur du har rest till Sverige?
S: Jag kan inte berätta så mycket om det. Jag vet inte hur jag har kommit hit.
O: Vet du vilka länder du har passerat?
S: Ett land, det heter Italien.
O: Hur länge var du där?
S: Kanske en vecka.
O: När du åkte från dina föräldrar hur åkte du då? Med bil, buss eller flyg?
S: Jag vet inte.
O: Kommer du inte ihåg?
S: Nej.
Så det blir PUT. Fast i det här fallet blir det på synnerligen ömmande omständigheter i stället för på skyddsbehov.
Och sex månader efter PUT kommer följande skara till en svensk ambassad i den delen av världen (inte Afghanistan): modern, två syskon, en vuxen broders hustru och tre brorsbarn. Summa sju personer. Och i deras intervju från ambassaden står det bland annat följande:
The parents had sold their land to get the money for the son’s travel. Their plan for the future is that for the son to support the family and children.
Och sonen är idag, om id-handlingar och familjebevis är äkta, tolv år gammal. Så vad det handlar om är att summa åtta personer som under överskådlig framtid ska vara totalförsörjda i Sverige. De måste nämligen börja med att lära sig läsa och skriva på sina egna språk.
Kommentar: Så var det med det stackars ensamkommande barnet. Som långt ifrån är det enda som sänds hit för att försöka hämta hit resten av familjen och – helst – släkten som vill bli försörjda i Sverige. Trots att det finns de, som med emfas förnekar att det finns sådana fall…
Migrationsverket bör dock i detta – och liknande – fall agera i enlighet med utlänningslagen: när barnets anhöriga nu har påträffats ska verket återkalla PUT samt sända barnet hem till Iran (inte Afghanistan där han med all sannolikhet aldrig ens satt sin fot), där familjen och släkten bor, för att återförenas med dem där. I enlighet med utlänningslagen, alltså. Varken barnet eller släktingarna har ju några som helst asyl- eller skyddsskäl utan syftet med att sända hit pojken var – som de själva tydligt uppger i sin ambassadintervju – att de ska få försörjning i Sverige. Inget annat. Och, så vitt jag känner till, har Sverige ännu inte infört ”försörjningsinvandring”.

· Anmäl
Maria Falck 2013-09-30 13:04
Humanisten, u might have a point there.
MEN brist pa erfarenhet rättfärdigar inte brist pa med mänsklighet.
Och att tiga och blunda har aldrig hjälpt nagon heller.
Om detta forum är sa oseriöst och daligt modererat, varför tar Malaborna inte upp det med ansvarige webmaster för?
Mycket snack och lite verkstad?

· Anmäl
Humanisten 2013-09-30 10:37
Det finns nog blandade åsikter, framför allt undringar från de som inte har så stor erfarenhet av andra kulturer och människor från andra länder.
En och annan väldigt negativ finns det säkert också. Men det som skrivs här är garanterat inte representativt för malåborna. Jag är helt säker på att det finns skribenter "utifrån" som sprider sina budskap överallt där det finns en kanal, till exempel på sidor som denna där det inte finns någon sansad moderator. De flesta malåbor deltar inte i debatten här p.g.a. den bristande graden av seriositet och det är precis vad jag också kommer att göra hädanefter.

· Anmäl
Maria Falck 2013-09-30 09:00
Tack Snapphanen.
Men nu är det ju sa att tiga inte är ett tecken pa hälsa. Inte enligt mig iallafall.
Tyder mer pa likgiltighet och feghet om du fragar mig.
Lite mer empati vore kanske pa plats.
Tycker att vi alla borde ställa oss fragan,
Hur skulle jag vilja bli bemött om jag var tvungen att fly fran mitt hemland?
När vi har ett svar pa det sa tar vi och handlar där efter.
OK?
Ge dessa barn en chans.

· Anmäl
FAKTA 2013-09-29 21:51
Detta dröjer inte länge till det händer i Malå! REN FAKTA!!!
SE BARA PÅ NAMNEN VILKEN DEL AV VÄRLDEN DOM KOMMER IFRÅN.
Sex tappra pojkar, alla idisslare, som turades om att våldta en 15 årig flicka i ett låst rum någonstans i Tensta. Dom friades i Hovrätten men alla vet ju att det var våldtäkt, domaren skulle hängas i en pianovajer i en hög tall. Gör vad ni vill med infon.

Akrem Abdu Amer, 970131-949*
Tenstavägen 98
163 65 Spånga

Mehmet Acaralp, 960805-535*
Medborgare i Turkiet
Sotingeplan 42
163 61 Spånga

Jibril ADAM Aden, 971017-725*
Hidinge Backe 5
163 65 Spånga

Allaeddin Ben Othman, 960321-529*
Edingekroken 7
163 63 Spånga

Bashir Ibrahim Hussein, 971003-667*
Hjulsta Backar 14
163 65 Spånga

Mohamed YASSIN Ben Lotfi Mbarki, 970119-503*
Hjulsta Backar 10
163 65 Spånga

· Anmäl
 
Skapa din Egen hemsida på några minuter!
Skapa enkelt din egen djur, hund, förening, webbshop, butik, företag hemsida utan att ha några kunskaper. Du blir din egen webbmaster och slipper dyra webbhotell och kostnader.
Enkelt att uppdatera hemsidan själv utan krångel.
Perfekt och ekonomisk för dig, butiker, hobby, föreningar och småföretag.
Pris: 390kr/år

www.extrasida.se
Snapphanen. 2013-09-27 18:46
Till Maria Falk.Du ska alltid känna Dig hjärtligt välkommen till Malå.Vissa insändares negativitet speglar inte Malåbor i gemen.Det finns ett gammalt ordspråk som lyder.HÄLSAN TIGER STILL.Det tror jag passar bättre på Malåbor.Dessutom är alla som vill"invandra"till Malå också välkomna.Så även tillfälliga besökare.
· Anmäl
Maria Falck 2013-09-27 10:03
Har alltid varit stolt över min hembygd.
Fram tills nu.
Jag skäms a era vägnar.
Hur jävla trangsynt far man vara?

Vi ses till jul. Tyvärr.

· Anmäl
Pippi långstrump. 2013-09-26 20:27
Till Kalle Kula.Dina fakta är inga fakta.Fakta är att inga flyktingar kom till Sverige från Syrien innan inbördeskriget.Att stänga gränerna tycks vara Din lösning.Jag hoppas att konflikten i Syrien når en lösning,även om då de flesta flyktingar sannolikt återvänder.
· Anmäl
Kalle Kula 2013-09-26 13:41
Är det verkligen inga politiker och inga journalister som undrar?
Postat den torsdag, 26 september, 2013 av meritwager.wordpress.com.
T.o.m. den 31 augusti i år har det kommit 27.744 asylsökande till Sverige, 2089 av dem säger sig vara minderåriga. I många fall är det tveksamt om så är fallet, i andra fall kan det bevisas att så inte är fallet och i en del fall stämmer det att personerna är 16, 17 år. (I både Finland och Norge befanns ca 65 % vara över 18 år när åldersbestämningar gjordes).
Siffror, dvs fakta, från Migrationsverket:
• 1,7 % av de asylsökande som kommit från Syrien har sagt sig vara minderåriga
• 40,3 % av de asylsökande som kommit från Afghanistan har sagt sig vara minderåriga
Ingen annan nationalitet (Afghanistan) är ens i närheten av sådana siffror! Och då ska man också veta att en stor del av dem, som säger sig komma från Afghanistan, aldrig ens har satt sin fot där utan är födda och uppvuxna i Iran.
Förklaringar som kullkastar de egna bilderna av stackars 16- och 17-åringar som helt ensamma ”flytt” hit, och vilkas föräldrar, syskon och hela släkter är döda eller ”försvunna” men som ändå för ca 100.000 kronor eller mer (ingen frågar varifrån pengarna kommer…) har smugglats hit, är inget politiker och journalister så gärna vill ha. Bättre då att sticka huvudena i sanden. För man har ju sin egen bild av hur det ”är och den står sig, ”come rain, come shine”. Dessutom är det ”rasistiskt” att ta in fakta när det gäller dessa stackars ensamkommande ”barn” (med god ekonomi…), bättre då att svälja historierna med hull och hår och känna sig ”god”.

· Anmäl
Mormor 2013-09-21 23:15
Vilken sörja av fördomar och skitsnack! Är det malåbor som "debatterar" på denna sida? Jag blir mer rädd för er än för några unga människor som flytt krig i sina hemländer!
· Anmäl
Pippi långstrump. 2013-09-20 17:17
Det föll ett ord i mitt inlägg.Första raden,mellan det och märkligt ska det stå INTE.
· Anmäl
Pippi långstrump. 2013-09-20 16:05
Är det märkligt att ett fåtal flyktingbarn ska vålla en sådan debatt i en kommun vars största problem är att människor flyttar ut.
· Anmäl
iMalå.se iMalå.se 2013-09-19 23:12
För er som har frågor och funderingar kring flykting frågan och boende kan iMalå.se göra ett intervju med kommunen. Skriv i debatten vad ni vill ha svar på.
· Anmäl
en som står i bostadskö medan andra går före 2013-09-19 22:43
SD 2014 :)
Nä de är inte rasister....de som tror det lyssnar inte på deras politik!!
I min släkt har vi betalat skatt generationer bakåt och självklart vill jag att mina barn (gamla föräldrar) ska få en bra skola, vård, jobb och bostad.
Visst ska vi hjälpa andra om det blir pengar över, men kanske hjälpen behövs bättre på plats.
Visst är andra välkomna men de ska klara sig själva från dag 1...för det får minsann en svensk göra!

· Anmäl
Juliana 2013-09-15 17:20
Enligt MiggaX, en anonym tjänsteman vid migrationsverket, ligger snittkostnaden för s k ensamkommande flyktingbarn per dygn på 2 500 kronor per person. Migrationsverket räknar med 3 500 "barn" i år.
3 500 x 2 500 x 365 = 3 193 750 000 kronor. Alltså nästan 3,2 miljarder för boendet. Till detta kommer Migrationsverkets, polisens, kommunernas och övrigas kostnader.
Bör has i åtanke varje gång det ska sparas på åldringsvården t ex.
Pengar verkar finnas i Borgs kassa, hur mycket som helst. Eller?

· Anmäl
Tyckare 2013-09-12 13:18
Jag fick vetskap om denna debatt och efter att ha ögnat igenom de inlägg som publicerats skulle jag vilja lyfta följande:

Att tro att Malå Kommun som förvaltning skulle använda ett forum som detta är befängt och skulle i mina ögon inte anses som förtroendegivande. Den person som verkligen söker svar på sina frågor skulle möjligtvis varit på den informationskväll som kommunen arrangerade. Fick du fortfarande inte svar på dina frågor där är du säkert mer än välkommen att besöka kommunhuset och samtala med berörd person där.
· Anmäl
Xena 2013-09-11 11:50
Till Admin: Går det att få de på kommunen eller Malåbostaden att svara på dessa frågor? Eller ska det göras i det dolda (som det mesta annat)? Det är väl bättre att få ut frågor t.ex. här på imala så kan ALLA få läsa svaren?
· Anmäl
Malåbo 2013-09-10 08:26
Visst är det märkligt att så fort folk har åsikter om flyktingar då är man antingen rasist eller okunskap.
Har ni aldrig tänkt på att vi som klagar på flyktingar är vi som känner till hur dom bete sig.

Men när en flykting gnäller på en svensk och klagar på Svensk kultur då är det ingen som reagerar.

Vi har fått nog med att ta in fler flyktingar.

Sen varför tar ni kommunen bara in flykting killar och inga flykting tjejer???????????

· Anmäl
Juliana 2013-09-10 08:11
Läs och begrunda!

Det kom ett mejl från svenske Lasse som emigrerat till Finland
Postat den måndag, 9 september, 2013 av meritwager
Det kom ett mejl som rikssvenske Lasse, som sedan många år bor i Finland. Hans tankar publiceras med hans tillstånd:

Har landet du bor i tappat all vett och sans? Inte nog med de horribla saker som tas upp i din blogg, andra gör också sitt bästa för att göra Sverige till ett likriktat och åsiktskontrollerande samhälle; när det handlar om flyktingpolitik och miljöfrågor så måste media låta Miljöpartiet kommentera, inga andra duger utom möjligen vänsterpartiet. Handlar det om försvarspolitik så är det Vänsterpartiet som gäller och som kan förutsägas säga de rätta sakerna.
Skolfrågor hanteras mediemässigt bäst av socialdemokraterna – utom i fråga om internatskolor. Där är det bara internatexperten Jan Guillou som tillåts säga hur det egentligen är. Andra gör sig icke besvär.
Det senaste påhittet är att Kyrkans jourtjänst vill att man röstar i kyrkovalet men bara för att kunna utestänga Sverigedemokraterna. När företrädare för Kyrkans jourtjänst ifrågasätts om det demokratiska i detta så verkar företrädarna se ut som fågelholkar och inte förstå det odemokratiska i detta. Jag tror dem.
Jag röstar inte i Sverige, jag röstar på Svenska Folkpartiet, Sfp, i Finland. I Sverige har det gått för långt, inte minst med mobbningen av ett parti som demokratiskt har valts in i riksdagen. Men sådant är förstås fullt naturligt i ett land som berömmer sig om att vara tolerant – dock endast för dem som ”gillar lika”.
Hur står du som tänkande människa ut i detta konformistiska samhälle?
Lasse Odrup
Pälkäne

· Anmäl
Kalle Kula 2013-09-08 09:09
Invandringsöverskottet till Sverige är ungefär 70 000 årligen. Detta enligt SCB. Från samma källa kan man läsa att det byggs ungefär 15 000 lägenheter i flerfamiljehus. Då är student- och äldreboenden inkluderade.
Samtidigt står flera hundra tusen personer i bostadskö. Alla är väl inte utan bostad, men ändå.
Ekvationen går omöjligt ihop.
Överfört till vår kommun söker många bostad men inga lägenheter finns att hyra ut. Trots det finns det enligt omsorgsnämndens vice ordförande lediga enrummare där ensamkommande "barn" och andra invandrare får bo.
Bostäder och arbete till våra egna ungdomar - hur viktigt är det för Malås framtid? Viktigare än konstgräsplan kanske?

· Anmäl
Xena 2013-09-08 00:35
http://www.mala.se/?id=6283
Lediga Lägenheter
Just nu har vi följande lägenheter lediga:
Inga lediga lägenheter
I Malå, Adak och Rökå är det just nu kö på lägenheter hos Malåbostaden AB.
Vill du ställa dig i kö ring Christina Renström på tfn: 0953-140 66
eller skicka e-post till: förnamn.efternamn@mala.se

· Anmäl
Xena 2013-09-06 03:22
Efter att ha läst denna artikel så skulle jag vilja fråga Malåbostaden: Varför har ni inte meddelat de Malåbor som står i bostadskö om de 6st 1:orna? Å ni som säger att det är bostadsbrist...!?!?
http://norran.se/2013/08/mala/nya-malabor-pa-ingaende/

· Anmäl
Hönshus 2013-09-05 11:19
Fyrklövern skulle ha blivit dagis för våra barn istället var det tänkt, men det blev istället en dagis för ensamkommande barn som ser ut som 26-30 år.

Malåkommuns beslut är lika korkad som ett hönshus.

· Anmäl
Västerbottningen 2013-09-03 16:46
Asylmagneten Sverige
"Sverige tar emot fyra gånger så många som Tyskland, tio gånger fler än England och Holland och fyrtio gånger fler än Frankrike per 1000 invånare.
Den dag svenska väljare kräver att få veta varför denna extrema skillnad tvunget skulle existera i årtionden, måste loppet förmodas vara kört för multikultiparti-erna, med mindre de importerade väljarna har blivit så många att det fortsätter till det bittra slutet - botten av pengakassan...
Sveriges verkliga extremister sitter faktiskt i Riksdagen och på medieredaktionerna. Varför dessa har följt denna konsekventa självskadepolitik, kan jag inte svara på utan att bli filosofisk."

Snaphanen

· Anmäl
Juliana 2013-09-03 11:28

Snart i Malå?
Åldringar tvingas bort från äldreboende – som blir boende för ensamkommande
2013 09 03 10 58 59 bjorklidens aldreboende Åldringar tvingas bort från äldreboende – som blir boende för ensamkommande

Sverige lägger nu i en högre växel för att allt snabbare byta ut sin befolkning. Det gäller att fortast möjligt före valet 2014 förstöra riket Sverige så mycket som möjligt medan tid är. Nu är det äldreboendet Björkliden i Anneberg strax nordväst om Eksjö som ska läggas ned.


De tvingar nu åldringarna att flytta ut från sitt boende och de kommer i stället att ersätts av nya unga friska bidragshungriga så kallade ensamkommande unga män, eller då flyktingbarn som media så fint kallar dem. Socialdemokraten Sylve Jergefelt som är ordföranden i Nässjö kommuns omsorgsnämnd bekräftar uppgifterna.

Ett boende för ensamkommande finns idag i Flisby, och det ska nu flyttas till äldreboendet Björkliden i Anneberg, som då ganska säkert kommer renoveras upp till ”barnen”. Åldringarna på Björkliden tvångsflyttas nu till ett äldreboende i Nässjö.

Denna omstrukturering ses som ett sparpaket, och i det paketet ingår även nedläggning av ett äldreboende i Forserum. Enligt politikerna är tanken är att få flera miljoner över för ”andra förbättringar inom äldrevården i kommunen”.Read more: http://www.exponerat.info/aldringar-tvingas-bort-fran-aldreboende-som-blir-boende-for-ensamkommande/#ixzz2dou7QWPc

· Anmäl
Xena 2013-09-02 12:21
Kopierat från Facebook men jag instämmer med Angelica: "Många anser mig nog vara rasist, och kanske det är vad jag just är. Men jag är inte hatisk mot en viss hudfärg eller folkgrupp. Jag är inte ens hatisk, men jag är ledsen och besviken över den orättvisa som håller på att ta över vårt land SVERIGE. En man riskerar nu att få 6 månaders fängelse för att han tutade med sin bil under ett böneutrop här i Sverige.

Våra svenska myndigheter och riksdagsmän vänder sig emot sitt egna folk och pekar ut oss som bovar.

Men vi kan istället vända på det hela.

Låt oss säga att det skulle bli krig i Sverige och vi skulle få fly till ett land där det är väldigt strikt att leva efter ett visst sätt.

För det första så skulle inte ens jag ha dom pengar som krävs för att fly landet (många invandrare, inte alla, har haft en enorm summa pengar för att kunna fly sitt land med sin familj), vi tala alltså om en summa på flera hundra tusentals kr. Vilken Svensson har egentligen råd med det?

Men skulle vi nu lyckas fly från Sverige så ska vi inte förvänta oss att bli bemötta på samma sätt som Svenska myndigheter har bemött invandrare.

Dom kommer inte att slå upp svenska kyrkor, inte öppna affärer för att köpa griskött, inte sluta upp med Halalslakt för att vi finner det stötande och groteskt, inte uppföra heliga platser för oss som har en natur-religion, inte låta oss kvinnor gå ledigt klädda där vi visar hår, armar och ben, och glöm bara att försöka ens visa att du är homosexuell osv osv. Skulle vi bete oss svenskt så skulle vi säkert hamna i fängelse elller ännu värre, stenas till döds.

Så snälla tala om för mig varför vi ska göra allt för dom och sedan bli bespottade, orättvist behandlade, kallade för svennefittor och svennebögar, bli våldtagna och sen få skulden för att det är vårt eget fel, kallade rasister för att vi säger ifrån att nu får det vara nog, bli misshandlad av ett helt gäng för att man råkar ha snaggat hår, bli misshandlad till döds för ynka 20 kr, få fängelse för att man råkade tuta under ett böneutrop, blir nedstuckna och nedskjutna för att vi befinner oss på fel ställe vid fel tidpunkt, få våra skolor nedbrända, våra bilar sprängda. Varför ska vi svenskar få lida så mycket ont, när vi har varit snälla och tagit emot er till vårt land och delat med oss?

Skulle ni ge oss samma möjligheter i ert land som vi har gett er i vårt?

Ni befinner er i Sverige, där svenska lagar och regler skall lydas. Gillas inte läget, nej men stick då och håll på med er skit i ert eget land istället. Flydde ni inte från er land för att slippa kaos och elände? Varför ta med er skiten hit och förstöra MITT land?"

· Anmäl
Kalle Kula 2013-09-02 09:12
Det måste bli en öppnare debatt runt problematiken kring för hög invandring kontra för lite resurser. Som det är idag blir var och en som tar upp detta problem omedelbart kallad rasist och mörkerman. Men enkel logik talar om att man inte bör ta emot fler än det finns möjlighet att ta hand om på ett bra sätt. Problemen kring integrationen visar att dagens resurser inte räcker. Skatter måste höjas. Äldres, sjukas, barns och arbetslösas behov måste stå tillbaka. Samtidigt fort- sätter experimentet "behovet av en högre befolkningstillväxt genom invandring för att säkra den svenska välfärden" paradoxalt att leda till ett dyrt förfall av våra välfärdssystem.
Åldringsvården har redan nu börjat knäa under trycket av av alldeles för små resurser. Kommunernas dåliga ekonomi förvägrar de gamla anständig vård. Samtidigt importeras utländska "barn" som överöses med samhällets resurser. Är detta en solidarisk politik för de svaga?

· Anmäl
Humanisten 2013-08-31 17:29
Det finns säkert nån slags lappmarks-hillbillies som bor här , med tveksam inställning till sånt som är "annorlunda" och till det som handlar om förändringar i tillvaron. Men jag är helt säker på att det också finns "troll" som rör sej på allehanda sidor för att sprida rasistiska budskap. De flesta malåbor är nog mer sansade. Många är säkert lite undrande över sånt som är nytt, men det är en helt annan sak.
· Anmäl
Juliana 2013-08-31 15:37
Sanningen är obekväm. Numera kallas den rasistisk. Men det kommer att klarna efterhand hur det förhåller sig.
· Anmäl
Mörkrädd 2013-08-31 13:28
Jag blir mörkrädd. Är det verkligen så att människor som bor i Malå skriver dessa inlägg? I så fall hoppas jag att det flyttar hit många nya bekantskaper och att ni flyttar någon annanstans. Det skrämmer mig något ohyggligt att man utan att ens tveka refererar till avpixlat och exponerat och att man dessutom tror att dessa sidor levererar sanningen. Visst har ni fattat att detta är utpräglat och uttalat rasistiska sidor? Skämmes tamejfan!
· Anmäl
Juliana 2013-08-30 06:28
I våra vanliga dagstidningar och radio eller TV serveras sällan den sanna bilden av Sverige idag. Kolla här:
www.avpixlat.info
www.exponerat.info

· Anmäl
GrannFrida 2013-08-28 19:54
Xena: Bara en replik på "Osäker Malå" som skrev den 23/8 bl.a. om störande grannar på Furugatan. Det är inte säkert att det är så enkelt att "vi" gör si och "dom" gör så.
· Anmäl
tommy p 2013-08-28 02:20
kommer dessa barn eller ungdommar att kunna klara sig själva i den norrlänska atmosfären där den norrlänska fåordigheten är ett signum, är det eller är det dåligt med detta förslag som malå kommun har hittat på, det enda jag vet är att krig är av ondo och vi måste ta hand om varandra, sedan om du ljuger dej in i landet så skall du givetvis skickas tillbaka omgående, för vad visar det våra svenska ungdommar jo är du tillräckligt bra på att ljuga så kan du ta dej var som helst i världen utan att någon ifrågasätter dina mål
· Anmäl
tjuren 2013-08-27 18:58
Det stämmer Kalle Kula, så sant.
Man kan säga att Sveriges regering och kommunala politiker är som ett gäng Åsnor!

Jag kan säga redan nu att flyktingar skapar konflikter bland Svenska barn på skolan och samhället.
Vem är åsnan som är ansvarig att ta hit flyktingar till Malå????

· Anmäl
Kalle Kula 2013-08-27 10:26
Merit Wagers blogg idag:

En SFI-lärare berättar en sannsaga
Postat den tisdag, 27 augusti, 2013 av meritwager
profileEn schematiskt och komprimerat berättad – men sann – historia ur den verkliga verkligheten, förmedlad av en lärare inom SFI (OBS! Ett av många liknande fall, berättar SFI-läraren):
År 1:
– Hej Migrationsverket! Jag heter X och är ett ensamkommande barn på 16 år som kommer från Afghanistan. Jag har inga id-handlingar, men jag måste få asyl.
– Bäste X! Migrationsverket anser inte att du har gjort sannolikt eller trovärdigt att du är den du påstår dig var, att du är 16 år gammal eller att du kommer från Afghanistan. Vi avslår din ansökan om asyl i Sverige. .
– Hej migrationsdomstol! Jag heter X och är ett barn, helt ensamt i världen, som kommer från Afghanistan. Jag har inga id-handlingar, men jag måste få asyl. Migrationsverket har helt felaktigt avslagit min ansökan och om jag återsänds så kommer jag att dödas genast. Ge mig asyl!
– Bäste X! Migrationsdomstolen anser inte att du gjort sannolikt eller trovärdigt att du är den du påstår dig vara eller att du kommer från Afghanistan. Vi avslår din ansökan om asyl i Sverige och fastställer Migrationsverkets beslut om att du ska utvisas från Sverige.
– Jaha. Men jag stannar kvar i Sverige ändå. Jag SKA ha asyl här för om jag skickas tillbaka så dödas jag genast.
År 2:
– Hej igen, Migrationsverket! jag måste få asyl. Jag är förföljd, jag kan inte återvända. Jag har nu hungerstrejkat i 22 dagar och jag kommer att ta livet av mig om jag inte får asyl. Om jag återvänder dödas jag genast. Och jag har ju ingen familj och inga släktingar kvar i Afghanistan.
– Bäste X! Migrationsverket anser fortfarande inte att du har asylskäl. Avslag.
– Hej migrationsdomstol! Migrationsverket har återigen felaktigt avslagit min välgrundade ansökan om asyl såsom ensamkommande barn från Afghanistan. Nu får ni skärpa er, jag lider, jag har ingen familj och inga släktingar i livet, jag är desperat. Jag MÅSTE få asyl i Sverige, det är Sveriges skyldighet att ge mig det. NU!
Tidningsartiklar skrivs, demonstrationer hålls, upprop skrivs på och skickas till Migrationsverket för att X ska få stanna i Sverige.
Inte så lång tid därefter:
– Bäste X! Migrationsdomstolen återvisar ditt ärende till Migrationsverket för ny prövning.
– Bäste X! Migrationsverket beviljar dig nu PUT trots att vi:
1) inte vet vem du är
2) inte vet vilket land du kommer ifrån
3) inte vet hur gammal du är (barn eller vuxen)
4) inte har funnit att du har asylskäl.
X, som är 20 år gammal och aldrig har satt sin fot i Afghanistan (han är från Iran) har nu sin försörjning och framtid tryggad i Sverige. Han har fått PUT i april och kommer snabbt till en SFI-klass. Han hinner gå där ca två månader och under den tiden har han fått en bostad och ersättningen för att han läser SFI och ska ”introduceras” under två år har börjat komma. I juli månad skriver X på sin Facebook-sida:
Hej då, Sverige!
Trots att han är skyldig (- eller snarare har fått förmånen att – lära sig svenska och fullfölja sin tvååriga introduktion i Sverige (där han fått PUT på falska grunder) meddelar han SFI-anordnaren att han nu ska ”åka på semester ”till Danmark”. Han har ju permanent uppehållstillstånd och vet att i Sverige kan man ljuga hur mycket som helst och att även om lögnerna uppdagas så dras det ändå inte in (som det gör i andra länder), annat än ytterst sällan.
I själva verket reser det ”ensamkommande barnet från Afghanistan utan en enda levande släkting någonstans”, som i verkligheten är en ung man på 20 år från Iran med familj och släkt både där och i Sverige, tillsammans med sina härboende släktingar till Iran för att hälsa på den familj han påstått att han inte har. Under den långa semestern planeras hur resten av denna icke-existerande familj också ska kunna ljugas in i Sverige. Han tar semester från landet som gav honom uppehållstillstånd på lögner och är borta i två månader

· Anmäl
Xena 2013-08-27 03:09
GrannFrida: Vad har det med denna debatten att göra??? Det är inte sånt man misstänker att de nya "barnen" kommer göra. Det man är rädd för är att dom kommer vara/bli våldsamma, våldta flickor/kvinnor, sno våra grejer m.m. Jag vet också om att det festas en del bland ungdomar i Malå (som på de flesta andra orter) men jag har aldrig varit med om att någon har slagits! Jag vet däremot att det funnits invandrare/flyktingar i Malå som sexuellt trakasserat och våldtagit "våra" flickor och även skadat folk med kniv. Det finns ju en viss skillnad tycker jag.
· Anmäl
Myggan 2013-08-25 16:03
Ser på bilderna på ensamkommande "barn" vissa av dom ser knappast ut att vara 16-17 år.

Fler som håller med?
http://www.exponerat.info/och-lilla-mala-tar-emot-nio-ensamkommande/#ixzz2cm5qFyGW

· Anmäl
GrannFrida 2013-08-24 23:22
Det finns adresser i byn där det är hög musik och livat värre och där hör o häpna ljushyade ungdomar står på alla fyra och kräks på gräsmattan på lördagseftermiddagen i minderåriga barns åsyn.
· Anmäl
Juliana 2013-08-24 17:40
Invandringen driver Boden mot ekonomiskt sammanbrott
Fördelning av ekonomiskt bistånd i Boden (Affes statistikblogg)
Kolla in: affes.wordpress.com

Där finns statistik avseende ekonomiskt bistånd, förr kallat socialbidrag. För Malås del år 2011 var 5,5% av befolkningen utrikesfödda men stod för 52,1 % av kommunens kostnad för det ekonomiska biståndet.

KOMMUNKRIS I Bodens kommun har man nu kallat in en analysgrupp från Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) i syfte att få hjälp med åtgärder som kan råda bot på det man kallar ett ekonomiskt “framtida mycket besvärligt läge”. Framför allt är det underskottet i socialbudgeten som driver kommunens ekonomi mot konkursens brant och detta beror i sin tur i hög grad på att kommunen åtagit sig att ta emot alldeles för många asyl- och anhöriginvandrare.

Bodens kommunpolitiker vill eller törs dock inte peka ut denna faktor som huvudorsak och mycket talar för att inte heller den analysgrupp från SKL man står i begrepp att anlita har kurage nog att identifiera och adressera problemen på ett verklighetsförankrat sätt. En bekräftelse på vad som föranlett det stora underskottet i Bodens socialbudget får man om man studerar hur uttaget av ekonomiskt bistånd fördelar sig mellan in- och utrikes födda i kommunen relativt den demografiska sammansättningen.

Man finner då att medan 6,2 procent av invånarna i Boden är utlandsfödda går hela 45,1 procent av det utbetalda ekonomiska biståndet till utlandsfödda. Överrepresentationen bland utrikes födda är med andra ord enorm. Troligtvis kommer situationen också att förvärras ytterligare då ett ökande antal personer med s.k. etableringsstöd finns i kommunen. Dessa utgör en tickande socialbidragsbomb. När det tidsbegränsade etableringsstödet löper ut har mycket få “nyanlända svenskar” kommit i arbete och försörjningsbördan flyttas över på kommunen, ofta i många år.

Om man räknar in inrikes födda med utrikes födda föräldrar förvärras slagsidan i denna statistik ytterligare. SKL rekommenderas studera ovanstående diagram innan man skrider till verket med sitt analysarbete och kommer med några rekommendationer på åtgärder för att få ordning på kommunens ekonomi. Gruppens arbete inleds den 12:e september och en färdig rapport skall redovisas 45 dagar senare. Vi får kanske anledning att återkomma till den.

Norrbottens-Kuriren

· Anmäl
Medborgare 2013-08-24 01:28
Skulle gärna vilja se att kommunen svara på nått inlägg som medborgarna undra över.

· Anmäl
mb 2013-08-23 23:22
Hjälp oss svenskar först sen undrar ja med varför killar aldrig tjejor .Tjejor borde va mer utsatta våldtäkt i deras land å straff jobb osv ...
· Anmäl
Xena 2013-08-23 22:57
Tycker malå kommun blir bara dummare och dummare för varje år. Ska man "rädda gymnasiefilialen", som Cecilia Festin-Stenlund säger, ska man ju ta in 14-åringar som då går SFI i 1 år o sedan börjar gymnasiet SOM ALLA ANDRA SVENSKA BARN!!! Och som tidigare kommenterat: varför inte ta in några tjejer? Varför bara killar??? Enligt statistiken så är det flest män som begår våldsbrott!!! Vill vi ha det i Malå???
· Anmäl
Någon 2013-08-23 22:54
Oj vi är lyckliga i Malå som får mera problem (som om vi behövde det) håller med dej Kalle.Kommunen är upptagen att vara politisk korrekt.
· Anmäl
Osäker Malå 2013-08-23 20:10
Snart kan man inte känna sig säkert att vara ute i Malå på nätterna. För många krigsskadade flyktingar "barn".

http://www.metro.se/nyheter/villaagare-vi-vill-inte-ha-nagot-boende/EVHmht!jmhiHSYiDzreo/

http://www.vk.se/599515/fick-kniv-i-brostet

PÅ FURUGATAN OM MAN BOR GRANNE MED DOM!
LYHÖRD, STÄNDIGT HÖG MUSIK, BRÅK.

Flyktingarna har orsakat en hel del problem i Sverige samhället kommun efter kommun sen vi ha börjat ta in dom.

Sedan får dom allt gratis.
Boende, Körkort, mat, aktiviteter...listan är lång.

Sen undra man också varför just bara ensamkommandeUNGDOMAR som är killar och inte flickor?? Oj förlåt kommunen ensamkommandebarn på 16 - 18 år som liknar i 25 års åldern.

· Anmäl
Grattis MALÅ 2013-08-23 19:24
http://meritwager.wordpress.com/?s=ensamkommande+barn

http://www.exponerat.info/ensamkommande-valdtog-14-aring-sociala-tycker-synd-om-honom/· Anmäl
M 2013-08-23 19:08
Varför kommer det alltid bara ensamkommande unga män och inga flickor? Är det för att dom är mest utsatta? Jag har aldrig sett ensamkommande flickor eller hört något prat om ensamkommande flickor. Bara litet grubbleri. Någon som kan svara? Flickor och kvinnor borde ju vara utsatta dom också.
· Anmäl
Pralin 2013-08-23 17:56
Var varmt välkomna, vi behöver bli fler i Malå :-)
· Anmäl
Juliana 2013-08-23 16:51
Merit Wager bloggar här:
meritwager.wordpress.com

Hon ger en inblick i asyl- och invandringscirkusen i Sverige idag. Hon vet vad hon talar om - har mer än 15 års erfarenhet som asylombud. Anställda i Migrationsverket hör av sig till henne om turerna i asylpolitiken som inte kan kallas något annat än katastrof.

· Anmäl
Kalle kula 2013-08-23 14:41
Debattinlägg från Norran idag i detta ärende:

TempleoftheKing
I TV och i tidningar framställs alltid "ensamkommande flyktingbarn" som små rädda flickor och pojkar med en nalle i famnen. Verkligheten ser annorlunda ut. De som kommer är i verkligheten enbart män mellan 17 och 30 år. I norska undersökningar har det visat sig att 90 % av de "ensamkommande" ljög om sin ålder och egentligen var betydligt äldre än vad de påstod. Det är heller inga barn som har möjlighet att få fram de 50000-150000 kr som behövs för att betala "flykting"smugglare som med falska pass och uppdiktade historier hjälper dessa män genom 5-6 europeiska länder tills de kommit fram till slutdestinationen - godtrogna Sverige, där befolkningen fortfarande låter sig föras bakom ljuset av korrumperade skumraskpolitiker med en dold agenda.
De riktigt nödställda bor i flyktingläger i närområden kring krigsdrabbade länder. Där säljs flickebarn för småpengar för att föräldrar hoppas på en liten, liten chans för barnen till ett bättre liv, en chans till överlevnad. Dessa nödställda människor i flyktinglägren struntar våra "goda" 7-klöverpartier blankt i, istället låter de 100000-tals icke utblottade eller nödställda komma hit och dessa får privilegier som svenskar bara kan drömma om, samtidigt som vårt svenska samhälle är på väg mot en total kollaps. Se på äldrevården, se på de svenska pensionerna i förhållande till hur de ser ut i resten av Europa, se på svensk skola som havererat fullständigt, se på kriminaliteten där våldtäkter, personrån och misshandel blivit vardagsbrott som drabbar enbart svenskar och inte ens polis och brandkår längre kan utföra sina jobb utan ständig stenkastning och sabotage. Omfattningen och betydelsen av denna kriminalitet förringas oavbrutet av politiker och media.
Det tas beslut om den ena miljardåtgärden efter den andra, invandringen får kosta precis hur mycket som helst av svenska skattebetalarnas pengar. Vi får betala för vår egen undergång. Sverige satsar 13 miljarder bara på integrationsåtgärder i nästa budget, det är lika mycket som UNHCR´s (FN´s flyktingorgan) hela årsbudget för hela världens flyktingar. Sveriges statsskuld beräknas vara 1310 miljarder i slutet av året, och den lär växa i rekordfart.
Det finns inget värde i den stora invandringen till Sverige idag, inget alls. Den kommer att fortsätta söndra vår nation tills inget av det vi kände som Sverige återstår.
Nu får Malå också se det med egna ögon - Lycka till

· Anmäl
Humanisten 2013-08-23 14:24
Det är ju synd om man inte förstår att begreppet "barn" är i juridisk mening. För visst är det ungdomar det handlar om. Men så tragiskt att förutsätta att mottagningen kommer att bli något negativt och ett problem... ! Det beror väl en hel del på oss "gamla" malåbor hur tillvaron blir för dessa ungdomar, låt oss ta det som vårt gemensamma ansvar för allas bästa.
· Anmäl
Malåbo 2013-08-23 13:45
Såg ditt inlägg kalle kula
http://www.exponerat.info/och-lilla-mala-tar-emot-nio-ensamkommande/#ixzz2cm5qFyGW

Kan hålla med att dessa är inte barn och dom borde inte kalla sig barn det ser ut som ungdomar. Det är ju inte direkt att man behöver laga mat åt dom.
Det finns inget bra syfte att ta emot flyktingar.

En fråga till kommunfolket
Är Malå kommun tvingade av Regeringen att ta emot flyktingar? Eller har Malå kommun valt det frivilligt?
Snälla svara.

· Anmäl
sven 2013-08-23 10:00
Det är inte ensamkommande barn, det är ensamkommande ungdomar! Så idiotisk av kommunen att kalla dom för barn bara för att samhället ska acceptera flyktingarna.

Sen skulle jag vilja kalla det för människohandel på sätt och vis. Lilla Malå har fått nog med flyktingar.

· Anmäl
kalle kula 2013-08-23 09:29
Så här kan man också se det ...

Och lilla Malå tar emot nio ensamkommande
Malå kommun med cirka 3 200 invånare ligger i södra Lappland och nu är nya ”Malåbor” på ingående, som tidningen Norran så naivt kallar dem. Vad de menar är att om en vecka kommer nio unga män från Afghanistan eller Somalia, de vet ännu inte vad det blir, men PUT ska det bli.
Vad vi vet är att den muslimska gruppen i Malå ökar med 0,3 procent, med bara dessa nio unga män. Lilla Malå blir nu för första gången en mottagarkommun för så kallade ”ensamkommande asylsökande barn”, skriver Norran, som direkt efter förklarar att ”barn” kallas de som juridisk term tills de är 18 år, även om det nu handlar om ungdomar i åldrarna 15-17 år. Vi vågar slå vad med Norran att dessa unga män inte är 15-17 år. Antar de budet tro?
Den 1 september kommer ”barnen”, och förberedelserna har pågått en längre tid. Erik Lindblom, rektor på Nilaskolan säger:
- Vi har förberett med lokal och lärarresurser finns. Vi är väl förberedda.
De nio ankarbarnen kommer bo på Mörttjärnvägen 13, en lokal som tidigare fungerat som gruppboende. Lägg adressen på minnet, vi lär säkert få anledning att återkomma till den när polisen gör utryckning. Tre av de nio platserna ska vikas för asylsökande, vilket gör att verksamheten växer. När, inte om, alla fått permanent uppehållstillstånd, PUT, kommer dessa platser att fyllas på med nya asylsökande. Och sedan nya igen osv osv osv till leda.
Malå har dock ont om lägenheter, men det finns sex enrummare som står tomma, och dessa kommer kommunen att nypa och troligtvis använda som utslussningsmöjlighet för den nya adeln.
Cecilia Festin-Stenlund, (FP), poängterar hur viktiga de här ungdomarna är för Malå:
- Vi behöver folk från olika kulturer i skolan, och vi behöver fler elever. Det här kan bli räddningen för gymnasiefilialen i Malå!
Lite märkligt uttalande från Folkpartisten, för när Exponerat läser en artikel från december 2008 så säger Festin-Stenlund så här:
- Vi ser med stor oro på framtiden. Socialbidragen har ökat med 93 procent, säger Cecilia Festin-Stenlund, omsorgsnämndens ordförande i Malå.
I Malå hade alltså kostnaderna rusat i höjden med +93 procent jämfört med året innan. Norran skrev då att en del av förklaringen är flyktingmottagningen, men den påverkar inte kommunens ekonomi direkt eftersom den betalas via statsbidrag. Eftersom året var 2008 så lär ju inte staten betala för dessa längre. Det ekonomiska stödet till de som inte var flyktingar hade ökat med 26 procent, en skillnad på 67 procent.
Boendechefen Johnny Holmqvist och åtta personer till kommer jobba på boendet, och som vanligt kommer butlers finnas på plats dygnet runt. Gunilla Strååt, integrationsutvecklare på länsstyrelsen berättar att Sverige i dag är i ett akut läge.
- Det saknas 3 500 platser till dem som idag söker asyl. Och strömmarna förväntas öka. Syrienkriget kommer att behöva skydd för väldigt många, säger hon.
”Och strömmarna förväntas öka”, säger hon. Precis tvärtemot var Migrationsverket gick ut med en kort tid sedan då de skrev ner antalet med några tusen. Men ja, vem är pålitlig om invandringen? Exponerat väntar också spänt på när muslimer från brödraskapet som kommer tvingas fly Egypten kommer att välla in i Sverige också.
Read more: http://www.exponerat.info/och-lilla-mala-tar-emot-nio-ensamkommande/#ixzz2cm5qFyGW

· Anmäl
Sture Grundberg 2013-08-22 23:01
Humanitärt gör Malå kommun en stor insats, med att ta emot barn som flytt från krig och våld och stora umbäranden. Med tanke på både kommunens svaga ekonomi, och den bostadsbrist som råder, kan det tyckas lite tveksamt om kommunen skulle ha engagerat sig i detta, förutsatt att inte kommunen är tvingad att ta emot dessa barn. Kommunen visar ändå på solidaritet mot dessa värnlösa, det kan vi vara stolta över. Jag förutsätter att kommunen får ersättning, som täcker allt vad detta kostar, dessutom skapar det en del sysselsättning.
· Anmäl
 
Skapa din Egen hemsida på några minuter!
Skapa enkelt din egen djur, hund, förening, webbshop, butik, företag hemsida utan att ha några kunskaper. Du blir din egen webbmaster och slipper dyra webbhotell och kostnader.
Enkelt att uppdatera hemsidan själv utan krångel.
Perfekt och ekonomisk för dig, butiker, hobby, föreningar och småföretag.
Pris: 390kr/år

www.extrasida.se


« Tillbaka · Skapa ny debatt
Logga in och dela nyheter
E-postadress:

Lösenord:
Glömt lösenordet | Registrera dig

Önskeposter.se
Ladda upp enkelt eget motiv/foto och få det utskriven som posters, fotoförstoring, canvas, affischer m.m.
www.onskeposter.se

Malåbo Visa alla
Siv
Robin
Evy
Peter
Angelica
cassandra
jimmy
Emma
Ellinor

Rekomenderar Annonsera här
 Jobba effektivare 
och enklare online med era kunder, medlemmar, klienter m.fl!

- Skapa Faktura
- Kurser, Läxor
- Offert 
- Databas
- Tidsbokning
- WebbEnkät
- Undersökning
- Formulär
- Bokning
- Debattforum
- Nyhetsbrev
- Skapa Hemsida
  m.m.


Perfekt för företag, föreningar, kommuner
m.fl att komma igång och hantera.

PROFFMAN
www.proffman.se

Nå ut till samhället!
Annonsera på iMalå.se
och nå ut till 2/3 i Malå.
Sponsra och synas här »
Foto Visa alla
VÄRLDENS BARN i Malå Bilder från Malås insamling 20...
Rekomenderas Skapa annons »

Alltidminnas.se
Skapa en minnessida för någon
och låt minnen alltid leva vidare.
www.alltidminnas.se
Annonsera på iMalå.se
och nå ut till 2/3 i Malå.
Sponsra och synas här »

Startsidan · Företags nyheter · Evenemang · Debatt · Köp & Sälj · Foto · Video · Medlemmar · Registrera dig · Logga in
iMalå.se © 2020 | info@imala.se
Sidan inriktar sig till alla privatpersoner, företag, föreningar i Malå.
iMalå.se erbjuder samhället att själva kunna dela med sig nyheter, evenemang, information, händelser m.m direkt inom Malå.
Läs mer om iMalå.se |
Utgivare: John Proffman